Apple ebaõnnestumised.


Vähesed inimesed võivad vaielda tõsiasjaga, et Apple on uuenduslik ettevõte, mis toodab kasutajate seas ülipopulaarseid tooteid. Kuid isegi nii arenenud arendajatel on ebaõnnestumisi.

Kui proovin selle ettevõtte vigu meelde jätta, tuleb kõigepealt meelde AirPower, mida esitleti maailmale juba 2017. aastal, kuid mis ei ilmunud mitmete probleemide tõttu kunagi turule. Selle seadme peamisteks probleemideks peetakse ülekuumenemist ja halba suhtlemist vidinatega, mida see peaks laadima.

AirPowerist, kuidas projekt Apple'i kahjustas, ei saanud mitte ainult tehnoloogiline rike, vaid see viis ka osalise maine kaotamiseni.

Kuid enne seda oli ettevõttel muid tõrkeid, millele tahaksin lisada alternatiivse nimega Puck Hockey arvutihiire, Pippini mängukonsooli, personaalarvutid Newtone ja digitaalkaamera QuickTake 100. Neid tasub lähemalt uurida.

Ise leian, et kõige lõbusam on hiire rike. Uuendust otsides lõid nad kasutajale kõige ebamugavama hiire kõigist turul olnud inimestest. Üllataval kombel oli hiir väljalaskmise ajal populaarne, kuna "uuenduslik" toode on ostjale parim sööt.

Konsoolist sai igas mõttes rike, vähemalt seetõttu, et konsooliturg oli juba mitme suure ettevõtte vahel ära jagatud ja kasutajad eirasid õunakonsooli vabastamist. Kui see välja arvata, ei loonud Apple spetsiaalset seadet, vaid teisendas olemasoleva Macintosh Classic II arvuti, lisades sellele juhtnupu, muidugi töötas see konsool Mac OS-i operatsioonisüsteemis. Selle tõrke kolmas osa oli toote maksumus, konsool maksis 600 dollarit, mis muutis selle odavamate konkurentidega võrreldes vähem kasumlikuks.

Pärast seda ebaõnnestumist loobus Apple mängijaturust.

QuickTake 100 oli üks esimesi digikaameraid, kuid see ei pidanud kunagi olema kultus. Arvestades selle vidina kõiki puudusi, olen üllatunud, et selles kaameras on välklamp, kuna see on selle ainus edukas funktsioon. Kaamera ei võimaldanud objekti fookust reguleerida ega objekti suumida, pildi vaatamise funktsioon puudus, seega sai fotosid vaadata ainult arvutiga ühendatuna ja üksikute piltide kustutamine oli võimatu. Kustutamise kohta tasub veidi rohkem öelda, Apple tutvustas üksikute hetktõmmiste kustutamise funktsiooni kasutamata seadme täieliku puhastamise funktsiooni, mulle tundub, et see on leidlik lahendus, mis motiveerib fotograafe kõiki fotosid esmakordselt täiuslikuks muutma. Kasutajatel oli aga vähe katseid, kaamera mälu sisaldas vaid 8 fotot, mis on minimalistidele väga mugav. Selle vidina maksumus oli umbes 700 dollarit ja see ei tekitanud loomulikult erilist soovi nii innovaatilise toote ostmiseks. Vähem kui aasta pärast väljalaskmist eemaldati kaamera turult, kuid Apple ei loobunud proovimisest ja lasi välja kaks esimese kaamera järeltulijat, kuid sama saatus ootas neid.

Kõik need näited näitavad meile, kuidas hea ettevõte, püüdes turgu vallutada, tegi oma eksistentsi erinevatel etappidel globaalseid vigu ja kui viimased 4 ebaõnnestumist on juba ammu unustatud, siis õõnestab esimene, mida kirjeldasin, Apple'i mainet.

Комментарии